Kameroen

Kameroen voetbalshirts en andere merchandising

Welkom in de officiële Kameroen fanshop van Subside Sports. In onze fanshop kan je alle voetbalshirts van Kameroen kopen, evenals andere Kameroen voetbalmerchandise.
in aflopende volgorden

23 Items

per pagina
in aflopende volgorden

23 Items

per pagina

Alles over het Kameroen voetbalshirt

De Fédération Camerounaise de Football werd opgericht in 1959. De FCF is aangesloten bij de FIFA sinds 1962 en bij de CAF sinds 1963. Het nationale voetbalelftal van Kameroen nam in totaal zes maal deel aan het Wereldkampioenschap. Komende zomer neemt Kameroen voor de zevende maal deel. Op dit WK dat georganiseerd wordt in Brazilië, zal Kameroen het op moeten nemen tegen gastland Brazilië, Mexico Kroatië. Kameroen boekte in 1990 zijn beste prestatie op het WK. Op het WK 1990 werd Kameroen pas in de kwartfinale uitgeschakeld door Engeland. Deze prestatie is hierna enkel geëvenaard door Senegal en Ghana. De absolute sterspeler van Kameroen was zonder twijfel Roger Milla. Hij werd niet alleen bekend door zijn vier doelpunten. Ook het vieren van deze doelpunten maakte hem een van de grootste sterren op het WK 1990. Op de Afrika Cup was Kameroen meerdere malen succesvol. In de jaren 1984, 1988, 2000 en 2002 legde Kameroen beslag op de Afrika Cup titel. Door de Afrika Cup winst in 2002 mocht Kameroen ook deelnemen aan de Confederations Cup. De prestatie op dit toernooi was uitmuntend. Kameroen stootte door tot de finale. Henry zorgde er in de finale pas in verlenging voor dat de cup naar Frankrijk ging.

Kameroen shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Kameroen shirt voor 2018-2019 is zoals altijd groen, waarbij de body van het shirt een lichtere tint groen heeft, dan de mouwen van het tenue. Verder wordt de bovenkant van het tenue gekenmerkt door een watermerk van de kop van een leeuw. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het nationale elftal van Kameroen. Het watermerk wordt gekenmerkt door het gradient design van dunne puntjes, welke onderdeel is van het nieuwe template van Puma. Dit gradient design komt ook weer terug in de T7 strip van Puma over de schouders en mouwen. In deze band is het logo van Puma verwerkt en dit logo staat ook op het midden van de borst. De linker borst bevat ook weer een badge met daarin de kop van een leeuw, een verwijzing naar de bijnaam van het Kameroense voetbalelftal. De rechter borst bevat het logo van de voetbalbond Fédération Camerounaise de Football (FECAFOOT). Boven het logo van de bond prijken vijf sterren, welke verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups in 1984, 1988, 2000, 2002 en 2017. Verder is het nieuwe tenue uitgerust met een crew neck, welke aan de zijkanten en achterkant een band bevat in de kleuren van de vlag van het land: groen/rood/geel. Het nieuwe Kameroen tenue wordt gecompleteerd door een groen broekje met aan de zijkanten een gradiënt strip. Op de broekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen van het nieuwe Kameroen tenue zijn bovendien overwegend groen en bevatten ook gele details.

Zoals alle tenues van Puma zijn ook de nieuwe Kameroen tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts zijn daarnaast uitgerust met de evoKNIT technologie van het merk.

Kameroen voetbalshirt met officiële bedrukking

De Kameroen voetbalshirts kunnen bij Subside Sports ook worden voorzien van printing. Voetbalshirts van Kameroen kunnen worden voorzien met printing van sterspelers als Eto'o en Song en zelfs met een WK transfer.Kameroen retroshop

De Kameroen Fanshop van Subside Sports biedt ook een uitgebreid assortiment retroshirts aan. Ook zijn vroegere jacks verkrijgbaar. Deze retro shirts zijn gebaseerd op Kameroen voetbalshirts van vroegere jaren. Zo bezit deze Kameroen fanshop retro shirts die gebaseerd zijn op de voetbalshirts van de jaren 1970, 1982 en 1989. Het retro shirt van 1989 kan ook nog eens voorzien worden van printing van de destijds absolute sterspeler Milla. Bovendien bieden wij verschillende t-shirts aan die als dienen voor het voetballand Kameroen. Hierin staan ook sterspelers als Eto'o centraal. Subside Sports, het grootste aanbod Kameroen voetbalshirts en merchandising wereldwijd!